Senioryoga Somatic

(Velværeyoga)

Dette er en yogatime tilpasset godt voksne med stive kropper og  med rolige, myke flytende bevegelser. Her får du tid til å utforske kroppen i hver øvelse for på en meditativ måte å komme i kontakt med din kropp, pust og sinn.

Gjennom myke bevegelser, pust, lyd og meditasjon åpner kroppen opp og frigjør spenninger i kroppen slik at du kan finne kontakten med dine indre bevegelser og kroppens indre visdom.

Andre teknikker som benyttes er berøring, aromaterapi og Restorativ yoga hvor kroppen støttes med pute for å finne den optimale stillingen. Slik lærer du å ta imot støtte og slappe dypt av inn i en tilstand som roer ned nervesystemet ditt og optimaliserer cellenes regenerasjon. Du vil kjenne at musklene slapper av, pusten blir mer fullstendig, og tankene stillner. Disse dype integrerende terapeutiske øvelsene bidrar til å redusere stress og gjennoppretter balansen i kropp og sjel.

Timen er for alle - både nybegynnere og viderekommende.


NB! Ny dag! Tirsdag kl. 10.00-11.30. Fra 22. august -12. desember (16 g.)

NB! Det er ingen yogaundervisning 3. oktober i uke 40.

Instruktør: Anne Tine Moltzau

Pris kr 3.520,- (16 g.)

Effekter ved å gjøre yoga

Med alderen blir hjertefrekvensvariabiliteten dårligere, og kan gi høyt blodtrykk. Undersøkelser har vist at yogapust påvirker hjertefrekvensvariabiliteten på en positiv måte, og man kan ved å gjøre yoga regelmessig motvirke en forhøyning av blodtrykket. Vekselpust har også en blodtrykkssenkende effekt.

Håndgrepsstyrken svekkes med alderen. Det er bevist ved undersøkelser at kun ved å gjøre pusteøvelser økes styrken i hendene igjen.

MELD MEG PÅ