Yoga for deg som er i en sorgprosess


Restorative Yoga og Somatic Yoga er en dypt avstressende trening, som har vist seg å ha en velgjørende virkning på stress relaterte kroppslige symptomer. Når vi praktiserer vil vi kunne oppleve dyp avslapning, bedre pust og indre ro. Denne timen vil tilrettelegges for individuell oppfølging.

Gruppen vil være på maks 8 personer hvor vi praktiserer Restorative Yoga, og bruker aroma terapi oljer og musikk, som begge virker velgjørende for kropp, sinn og sjel.


Sorg er en stress relatert livssituasjon, og det er derfor viktig å finne gode måter å være i denne prosessen på.  Det er ikke alltid at vi er bevisste at kroppene våre også sørger på sin helt unike måte. En sorgprosess er krevende og energi tappende, og vi kan føle oss kraftløse, ha søvnproblemer, kjenne på muskelspenninger og dårlig pust, uten at det behøver å være noe galt med oss. Det kan være kroppens egen sorgprosess som er i gang, uten at vi nødvendigvis behøver å gjøre noe annet enn å gi det litt plass i vår bevissthet.

 

Sorg tar tid, og kroppene våre har behov for at vi tar ekstra godt vare på oss selv i denne tiden. Den krever at vi vender oppmerksomheten innover og lytter til vår indre stemme. Da kan det være godt å være et sted sammen med andre i samme situasjon, hvor vi har mulighet til å gi kroppen vår, full oppmerksomhet.

 

Jeg kom i kontakt med Restorative Yoga da jeg gikk gjennom min sorg prosess, og jeg følte øyeblikkelig hvor lindrende det var for kropp, sinn og sjel. Når jeg praktiserte ble jeg mer avslappet og fikk bedre pust. Jeg ble mer bevisst og avbalansert, og dermed tryggere på min egen kropp og selve sorg prosessen. Etter hvert førte dette til at jeg fikk mer energi og bedre helse. Gjennom snart 5 års praksis og fordypning i Somatic Bodywork er jeg overbevist om at denne intuitive praksisen er dypt helsebringende.

 

Jeg ønsker å starte en trenings time (90Min) i en mindre gruppe (max 8 ) med fordypning i Restorative Yoga og Somatic bodywork.  Dette er et tilbud til deg som føler at du fungerer greit i hverdagen, men kan ha behov for litt ekstra egenpleie og omsorg i en utfordrende livssituasjon. Jeg vil legge til rette for en time (90min) som har fokus på velvære og avspenning. Det er ingenting du må eller skal gjøre, annet enn å hvile i din egen kropp og finne frem til ditt eget velvære.

Jeg veileder deg gjennom myke rolige bevegelser, avspenning og pust, samtidig som du selv kjenner etter hva som er riktig for deg. Jeg vil ta i bruk Aroma terapi oljer og musikk, som begge virker velgjørende på kropp, sinn og sjel. Det vil også være tid og rom for samtale, der dette føles naturlig for kurs deltakerne.

Dette er ikke terapi, men en Bodywork time som tilrettelegges for deg som har godt av litt mer individuell oppfølging utover det som er vanlig i en treningstime.      

 


Tordag kl. 16.00-17.30. Fra 19. oktober - 7. desember

Instruktør: Turid Rein

Pris kr 1.600,- (8 g.)

MELD MEG PÅ

Turid Rein

Turid er utdannet pedagog, lærer og lektor, og har jobbet med undervisning, og veiledning av barn, unge og voksne i 34 år. Kroppsøving har vært et av hovedfagene hennes. Hun har også trent og praktisert ulike former for dans og bevegelse gjennom 40 år, og har deltatt på mange selvutvikling kurs med en holistisk tilnærming til kropp, sinn og sjel.


Turid har også god erfaring med å delta i sorg grupper.

 

Turid har godkjent klassisk matte Pilates lærer utdanning v/ Hanne Koren Bignell,

godkjent Restorative Yoga lærer utdanning ved Somatic Awareness Institute v/Ateeka og er

student v/Somatic Awareness Institute v/Ateeka, 2016 - 2018